ГоловнаПолітика

Чоловік з УНА-УНСО, в якому Росія впізнала Яценюка, виявився соратником Корчинського

Він воював у Придністров'ї на початку 90-х. 

Чоловік з УНА-УНСО, в якому Росія впізнала Яценюка, виявився соратником Корчинського

Чоловіком з УНА-УНСО, який брав участь у конфлікті в Придністров'ї та в котрому російські криміналісти впізнали Арсенія  Яценюка,  виявився соратник Дмитра Корчинського на ім'я В'ячеслав Артеменко.

Про це повідомило "Депо"  з посиланням на неназваних ветеранів організації.

Артеменко і Корчинський разом пішли з УНА-УНСО. Артеменко згодом відійшов від активної публічної діяльності, але досі іноді виступає разом з Корчинським. 

Артеменко (в окулярах) за Корчинським
Фото: Валерій Милосердов / depo.ua
Артеменко (в окулярах) за Корчинським

"Українська правда"  отримала коментар самого Артеменка, який повідомив, що фотографія була зроблена в молдавському селі Рашків (Придністров'я). "Мене там фотографували, хоча у мене особисто немає фотографій з Придністров'я. Я усвідомлював наслідки й зараз усвідомлюю. Я не цікавлюся своїм минулим, я його прожив", - сказав Артеменко, зазначивши, що зараз "мирний вирощувач кавунів". 

Артеменко зараз
Фото: UKRLIFE.TV
Артеменко зараз

Нагадаємо, що 13 вересня прес-секретар Яценюка виклала у фейсбуці витяги з матеріалів "чеченської" справи проти Яценюка. Судячи з них, російські слідчі порівнювали фотографію Яценюка і людини в камуфляжі й зі зброєю в руках, зроблену приблизно в Придністров'ї. Криміналісти дійшли висновку, що на них, "імовірно, зображено одну й ту саму особу".   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram