ГоловнаПолітика

Київський стадіон "Старт" прийняли у комунальну власність

Спортивну арену готують до реконструкції.

Київський стадіон "Старт" прийняли у комунальну власність
Стадион "Старт"
Фото: tsn.ua

Київська міська рада на засіданні в четвер створила комунальне підприємство "Спортивний комплекс "Старт". Рішення підтримали 102 депутати.

Як повідомляють на сайті Київради, КП підпорядковане Шевченківській райдержадміністрації (стадіон розташований на території Шевченківського району). Передача "Старту" в комунальну власність дозволить здійснити його реконструкцію.

"Два роки ми разом із міською владою відвойовували в судах легендарний стадіон. І зараз ми маємо плани та ідеї в цьому році провести проектування з реконструкції спортивного комплексу. Вже наступного року ми маємо намір упорядкувати територію стадіону і забезпечити належний доступ громадян до спортивних споруд", - зазначив голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга.

Нагадаємо, 2010 року Київрада передала стадіон компанії "Голден Хаус" для комплексної реконструкції, будівництва, експлуатації та обслуговування спортивно-оздоровчого і багатофункціонального житлово-офісного комплексів з приміщеннями торгово-розважального призначення і паркінгом. А влітку того ж року ТОВ "Голден Хаус" приватизувала територію стадіону. У 2016 році Господарський суд Києва прийняв рішення про розірвання договору через невиконання умов, зокрема невнесення інвестицій у передбачений термін.

На сьогодні рішення суду примусово виконано, а спортивний комплекс у запущеному стані повернуто в державну власність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram