ГоловнаПолітика

Порошенко квапить Раду з законом про Верховний Суд

Вища рада правосуддя розглядатиме кандидатури суддів до 25 вересня.

Порошенко квапить Раду з законом про Верховний Суд
Фото: comments.ua

Президент Петро Порошенко розраховує, що Верховна Рада ухвалить у другому читанні законопроект №6232 про врегулювання діяльності нового Верховного Суду на пленарному тижні 19-22 вересня.

"Очікую, що наступного тижня ВР завершить судову реформу. Ми не збираємося миритися з несправедливим судочинством, у тому числі для бізнесу", - сказав Порошенко під час зустрічі з представниками українського та іноземного бізнес-середовища, цитує президента його прес-секретар Святослав Цеголко в твіттері.

7-8 вересня Рада розглянула близько 700 з 4 тис. поправок до законопроекту №6232 про врегулювання діяльності нового Верховного Суду, наступне пленарне засідання парламенту відбудеться 19 вересня о 10:00.

Тим часом голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк заявив, що ВРП оголосить рішення за рекомендацією до призначення переможців конкурсу до нового Верховного Суду не раніше 25 вересня.

"Будуть розглянуті відповідно до процедури з 14 по 25 вересня в пленарному засіданні, тобто безперервно, всі 120 кандидатів. Потім ми підемо в дорадчу кімнату", - сказав він.

За його словами, це рішення було прийнято для того, щоб члени ВРП бачили загальну картину формування кадрового складу нового Верховного Суду.

У четвер ВРП до 12:00 розглянула кандидатури 4 з 30 переможців конкурсу в Касаційний господарський суд Верховного Суду.

Нагадаємо, 27 липня Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) визначила переможців конкурсу на 120 посад суддів нового Верховного Суду.

Серед 120 переможців 30 кандидатур ветувала Громадська рада доброчесності як такі, що не відповідають критеріям професійної етики і доброчесності.

Кандидатури переможців розгляне ВРП, а потім передасть на затвердження Порошенкові.

Конкурс до нового Верховного Суду розпочався 7 листопада 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram