ГоловнаПолітика

Підривник машини з Махаурі потрапив на відео

На місці вибуху виявили частини детонатора.

Підривник машини з Махаурі потрапив на відео
Тимур Махаури

Слідство має в своєму розпорядженні відеозапис, на якому зафіксовано, як невідомий пускає в хід детонатор для підриву автомобіля громадянина Грузії Тимура Махаурі і ховається в підземному переході неподалік від Бессарабської площі в Києві.

Про це пишуть Українські новини з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

За словами співрозмовника агентства, вибухівку в автомобілі було закладено, швидше за все, в підлокітнику в салоні автомобіля. Поліція відкинула версію про те, що Махаурі носив з собою вибухівку, яка нібито і спрацювала. Джерело додало, що на місці вибуху виявили частини детонатора і механізму, який приводить його в дію з радіосигналу.

Спікер МВС Артем Шевченко підтвердив агентству "Інтерфакс-Україна", що в поліції є відеозапис, який може допомогти в розслідуванні справи.

"Ми розслідуємо, аналізуємо відео, але деталі не розголошуємо в інтересах слідства", - сказав він.

Нагадаємо, увечері в п'ятницю, 8 вересня, в центрі Києва був підірваний автомобіль Toyota Camry з грузинською реєстрацією, в результаті чого загинув громадянин Грузії, уродженець Чечні Тимур Махаурі. Жінка, яка перебувала в салоні авто, отримала поранення, а третій пасажир - 7-річна дівчинка - відбулася опіками.

У СБУ повідомили, що на Махаурі давно "полювали" російські спецслужби. Він був уродженцем Чеченської республіки, "був особистим ворогом Рамзана Кадирова", в 1999-2000 рр. брав участь у бойових діях проти російських військ у Дагестані, в 2008 році брав безпосередню участь у грузинсько-російській війні на боці Грузії. Також Махаурі воював у зоні АТО на боці України.

За інформацією з відкритих джерел, Махаурі був заарештований у Туреччині восени 2012 року за звинуваченням у вбивстві закордонного представника "Імарату Кавказ" (сепаратистська ісламістська організація, яка веде озброєну боротьбу з Росією на Північному Кавказі) Муси Атаєва. Однак через три роки, після кількох судових процесів, він був звільнений рішенням суду в Стамбулі.

Після звільнення Махаурі перебрався в Україну, де і був затриманий за носіння зброї. 28 лютого 2017 року Печерський суд затвердив угоду про визнання провини з прокурором, згідно з якою Махаурі засуджено до 5 років в'язниці з відстрочкою виконання покарання на 3 роки і зобов'язанням відзначатися в органах до закінчення випробувального терміну. Пістолети, в тому числі і з позолоченим гачком, за рішенням суду, були знищені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram