ГоловнаПолітика

Росія і Білорусь почали військові навчання "Захід-2017"

Україна побоюється, що ці маневри - підготовка до наступальної війни.

Росія і Білорусь почали військові навчання "Захід-2017"
Фото: mil.ru

У четвер, 14 вересня, починаються російсько-білоруські військові навчання "Захід-2017".

Як повідомляють на сайті Міноборони Білорусі, для відпрацювання практичних дій військ задіяні шість полігонів на території РБ і три - на території Росії, також маневри проходитимуть на двох ділянках місцевості у Вітебській області. До участі в навчаннях залучено близько 12 700 військовослужбовців, 680 одиниць бойової техніки. При цьому на території Республіки Білорусь - близько 10 200 осіб; близько 370 одиниць бойової техніки, в тому числі близько 140 бойових танків; до 150 одиниць артилерії і РСЗВ; понад 40 літаків і вертольотів.

"Спільне стратегічне навчання «Захід-2017» дозволить на практиці вдосконалювати механізм спільного використання оборонної інфраструктури в інтересах забезпечення військової безпеки союзної держави і створити умови для більш ефективного забезпечення національної безпеки, незалежності та територіальної цілісності Республіки Білорусь", - йдеться на сайті.

Нагадаємо, під час візиту до Києва президент Білорусі Олександр Лукашенко гарантував, що територія його країни не буде використовуватися для вторгнення в Україну.

Проте президент Петро Порошенко вважає ці навчання доказом підготовки Росії до наступальної війни континентального масштабу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram