ГоловнаПолітика

Кравцов прокоментував затримання хабарника в "Укрзалізниці": "Недоторканних немає"

Операція із затримання проходила спільно зі службою безпеки УЗ.

Кравцов прокоментував затримання хабарника в "Укрзалізниці": "Недоторканних немає"

Керівництво ПАТ "Укрзалізниця" всебічно сприяє розслідуванню епізодів протиправної діяльності першого заступника начальника одного з департаментів державної компанії, якого співробітники Служби безпеки України спільно з департаментом безпеки УЗ затримали за хабарництво. Про це заявив виконувач обов’язків голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов, пишуть "Українсьні новини".

"Затримано на гарячому першого заступника начальника одного з департаментів ПАТ. Спільна робота нашої безпеки та СБУ. Недоторканих немає", - написав керівник УЗ у своєму Twitter.

"Це хабар в особливо великих розмірах. Це дуже серйозне правопорушення. Це перший випадок в історії "Укрзалізниці", коли було затримано на гарячому корупціонера всередині компанії за сприяння Служби безпеки і керівництва компанії. Ми поновили склад Служби безпеки "Укрзалізниці" і за сприяння нових співробітників, у дуже стислі терміни, змогли виявити такі негативні явища серед деяких співробітників компанії і затримали одного з них у співпраці з правоохоронними органами", - прокоментував ситуацію Євген Кравцов в ефірі "5 каналу".  

За інформацією прес-служби "Укрзалізниці", вказаного вище посадовця затримали "на гарячому" під час отримання неправомірної вигоди у розмірі $70 тис.

"За повідомлення СБУ, зазначена особа, користуючись підтримкою високопосадовців, що донедавна займали в підприємстві керівні посади, безпосередньо та через посередника вимагала $300 тис. за працевлаштування на керівну посаду в одній з філій ПАТ "Укрзалізниця". При цьому однією з основних вимог з боку вимагальника був аванс у розмірі $70 тис.", - йдеться у заяві компанії.

Так, співробітники СБУ затримали підозрюваного в одному з ресторанів Києва після отримання першої частини неправомірної вигоди.  Нарізі тривають слідчі дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram