ГоловнаПолітика

Суд заарештував двох з учасників прориву Саакашвілі через кордон (оновлено)

Олександра Бурцева підозрюють за трьома статтями Кримінального кодексу.

Суд заарештував двох з учасників прориву Саакашвілі через кордон (оновлено)
Фото: runews.su

Один з районних судів Львова в середу обрав запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці 39-річному Олександру Бурцеву, який брав участь у прориві Михайла Саакашвілі через кордон.

"Чоловікові оголошено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених трьома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, йдеться про скоєння ним кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ст. 293 (групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України", - повідомляє поліція.

У зв'язку з інцидентом на кордоні затримано двох осіб - Андрія Котиченка з Черкас і Олександра Бурцева з Івано-Франківська. У мережі є відео їхніх дій на пункті пропуску "Шегині".

Оновлення 08:17. Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк у фейсбуці пише, що другому фігуранту справи щодо подій 10 вересня на КПП "Шегині" суд призначив запобіжний захід - два місяці арешту з альтернативою внесення застави.

Оновлення 10:05. На сайті поліції уточнюють, що заарештований на два місяці з правом виходу під заставу в розмірі 32 тисячі гривень 35-річний житель Волинської області.

Йому пред'явлені підозри за ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч.2 ст.342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу) і ст.293 (групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, з 14:00 неділі позбавлений громадянства України Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд Перемишль - Київ, але "Укрзалізниця" відмовилася відправляти поїзд в рейс. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там його затримали. Пункт пропуску закрили під приводом повідомлення про мінування.

У результаті близько 20:00 понад 50 прихильників політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram