ГоловнаПолітика

Саакашвілі заявив про намір прибути до Києва 19 вересня

"Треба Київ терміново рятувати!"

Колишній президент Грузії, голова партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі має намір наступного вівторка, 19 вересня, прибути до Києва. Про це він повідомив під час виступу на Центральній площі в Чернівцях.

"Я пройду ще кількома містами, потім ми перемістимося до Києва. 19-те - це день, наскільки я чув, мені хтось по дорозі сказав, день архангела Михаїла (я не знаю) - хранителя Києва. Треба Київ терміново рятувати! Ми всі перемістимося до Києва і там будемо перебувати. Це буде початок", - сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, в неділю Саакашвілі зі своїми прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині", де прорвали оточення і перетнули держкордон. Разом з Саакашвілі незаконно перетнули держкордон п'ять чинних нардепів і колишній голова СБУ Валентин Наливайченко

Після прориву через кордон Саакашвілі в неділю ввечері приїхав до Львова, де його особисто зустрів мер міста, лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий.

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв притягнути до кримінальної відповідальності організаторів незаконного перетину держкордону. Поліція відкрила кримінальну справу.

Саакашвілі заявив, що написав заяву до Міграційної служби з проханням надати йому статус особи, яка потребує додаткового захисту. Він також звинуватив поліцію в тому, що у нього "вкрали" паспорт.

Раніше повідомлялося, що один з районних судів Львова в середу заарештував одного з учасників прориву Саакашвілі через кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram