ГоловнаПолітика

Кличко: "Київ більш ніж на 90% готовий до опалювального сезону"

До роботи в осінньо-зимовий період готуються 11,4 тисячі багатоквартирних будинків, 514 дитячих садків, 483 школи, 150 лікарень.

Кличко: "Київ більш ніж на 90% готовий до опалювального сезону"
Фото: kievcity.gov.ua

Столична влада виконала практично всі роботи з підготовки міста до зими. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виїзного засідання колегії Київської міської державної адміністрації про стан підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 рр.

«Можу сказати, що зараз ми більш ніж на 90 відсотків готові до опалювального сезону. Ще залишився місяць, щоб перевірити стан всіх тепломереж. І це завдання я дав головам усіх районів. І впевнений, що в сезон ми увійдемо з 100-відсотковою готовністю», - сказав Кличко.

При цьому він зазначив, що Київ на 100 відсотків забезпечений запасами вугілля, і проблем з його нестачею бути не повинно. Крім того, проведено енергоефективні заходи на об'єктах водопровідного і каналізаційного господарства.

Також Кличко доручив головам районів перевірити підготовку спецтехніки та інвентарю для прибирання взимку.

«Щоб не було так, що ми знову будемо бігати і купувати лопати взимку. Весь інвентар для прибирання снігу повинен бути готовий", - зазначив міський голова.

Крім того, мер звернув увагу керівництва «Київенерго» на низку проблем, які виникають з гарячим водопостачанням. Він наголосив, що на сьогодні понад три доби відсутня гаряча вода в 800 будинках. Окрім того, ще 25 будинків не мають гарячого водопостачання понад місяць.

«Ми можемо говорити про якісь причини. Але кияни цього не сприймають. І ця проблема оперативно повинна бути вирішена», - сказав Віталій Кличко.

Столичний мер також зазначив, що в цей час Київ є одним з лідерів України в питанні енергоефективності. Він додав, що в цьому році буде завершена програма встановлення лічильників тепла в будинках і відбудеться перехід на новий етап - встановлення індивідуальних теплових пунктів.

«Саме це обладнання дозволить ще більше економити і платити на 30% менше за комунальні послуги», - зазначив Кличко. Він нагадав, що сьогодні в Києві діють масштабні програми співфінансування ремонтів «70/30%», що дозволяють людям економити до 50% коштів на комунальні послуги.

«Важливо, щоб про ці програми знав кожен киянин. Люди повинні знати про переваги, які є», - додав Київський міський голова.

Зараз у Києві до роботи в осінньо-зимовий період готуються 11,4 тисячі багатоквартирних будинків, 514 дитячих садків, 483 школи, 150 лікарень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram