ГоловнаПолітика

Кабмін оголосив конкурс на посаду нового члена НАЗК

Документи для участі приймаються з 18 вересня по 2 жовтня.

Кабмін оголосив конкурс на посаду нового члена НАЗК
Фото: Владислав Мусиенко

Кабінет Міністрів у середу оголосив конкурс на зайняття вакантної посади члена Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Кабмін визначив відповідальною за проведення конкурсу першого заступника міністра юстиції Наталію Севостьянову.

Кандидатами в члени НАЗК можуть стати громадяни України, які досягли 35 років з вищою освітою і володінням державною мовою. Також кандидати повинні бути здатними за своїми діловими і моральними якостями, освітнім і професійним рівнем, станом здоров'я виконувати посадові обов'язки члена НАЗК.

Документи для участі в конкурсі приймаються з 18 вересня по 2 жовтня.

Нагадаємо, що зараз у НАЗК тільки три члени: голова агентства Наталія Корчак, Олександр Скопич і призначений у серпні Олександр Серьогін.

Серьогін замінив члена НАЗК Руслана Рябошапку, який звільнився в червні 2017 року, оскільки вважав агентство недієздатним. А незабаром після цього з агентства за власним бажанням звільнився Руслан Радецький.

Національне агентство з питань запобігання корупції - це незалежний центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, який забезпечує формування та реалізацію державної антикорупційної політики. Воно є підконтрольним Верховній Раді.

Його функції включають перевірку електронних декларацій українських чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram