ГоловнаПолітика

Черновецького оголошено в розшук

Колишній мер Києва Леонід Черновецький  був оголошений у розшук.

У пошуковому реєстрі зазначено, що Черновецький зник 24 липня 2017 року. 

Черновецький був мером Києва 2006-2012 років. Він живе в Грузії вже кілька років і володіє великою віллою в Кобулеті. У грудні 2015 року колишній мер столиці України заявив, що створив політичну партію "За щасливу Грузію" і готувався взяти участь у виборах парламенту в жовтні 2016 року, проте в травні минулого року стало відомо, що він передумав ставати депутатом і призупинив політичну діяльність.

Українська прокуратура підозрює Черновецького у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу) під час будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві.

За версією слідства, Черновецький причетний до незаконного вилучення, зміни цільового призначення і передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва вертолітного майданчика. Також йому закидають заниження орендної плати за землю та знищення об'єкта археологічної спадщини.

Збитки територіальній громаді міста Києва оцінюється на 250 млн гривень.

Вертолітний майданчик у Києві був відкритий 6 червня 2012 року, він розміщений за кілька сот метрів від Верховної Ради. Його мав використовувати тодішній президент Віктор Янукович, щоб добиратися з Межигір'я, але він так і не зробив жодного польоту.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram