ГоловнаПолітика

Поліція затримала п'ятьох осіб у зв'язку з подіями в "Шегинях"

Розслідування триває вже за чотирма статтями Кримінального кодексу.

Поліція затримала п'ятьох осіб у зв'язку з подіями в "Шегинях"
Фото: EPA/UPG

Національна поліція затримала п'ятьох осіб у зв'язку з подіями в "Шегинях", де 10 вересня натовп допоміг Михайлу Саакашвілі незаконно перетнути кордон.

Як повідомляють на сайті МВС, затримані застосовували силу до співробітників Держприкордонслужби.

Один із лідерів "Руху нових сил" Давид Сакварелідзе, своєю чергою, повідомив їхні імена: Олександр Бурцев, Андрій Котиченко, Степан Гойсин, Василь Білак, Ярослав Сайкевич.

Також встановлено шість можливих організаторів порушення громадського порядку біля державного кордону і 32 активних учасники подій на пункті пропуску. Понад 100 осіб допитано як свідків. Кількох депутатів викликали на допит.

Події на пункті пропуску кваліфіковані за чотирма статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через кордон), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу), ч. 4 ст. 345 (насильство стосовно співробітника правоохоронного органу) та ст. 293 (групове порушення громадського порядку).

Крім того, Держприкордонслужба склала 15 адмінпротоколів за ст. 204-1 КУпАП. Серед осіб, на яких складено матеріали, - четверо журналістів і 10 іноземних громадян.

Нагадаємо, в неділю позбавлений громадянства Саакашвілі повернувся в Україну.

Спочатку він сів на поїзд "Перемишль - Київ", але "Укрзалізниця" відмовилася відправляти поїзд у рейс. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там його затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування.

У результаті близько 20:00 50 прихильників політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram