ГоловнаПолітика

СБУ підключиться до розслідування прориву Саакашвілі через кордон

Спецслужба обурилася правопорушенням.

СБУ підключиться до розслідування прориву Саакашвілі через кордон
Фото: http://novostey.com

Служба безпеки України надасть всебічну допомогу в розслідуванні незаконного перетину кордону Михайлом Саакашвілі та його прихильниками.

"СБУ вважає неприпустимою організацію будь-яких правопорушень на державному кордоні України, який є одним із символів суверенної держави. Спецслужба в межах своїх повноважень надасть всебічну допомогу в розслідуванні цього злочину", - повідомляють у фейсбуці СБУ.

Нагадаємо, з 14:00 неділі позбавлений громадянства України Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд "Перемишль - Київ", але "Укрзалізниця" відмовилася відправляти поїзд у рейс. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там Саакашвілі затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування.

У результаті близько 20:00 50 прихильників політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

У зв'язку з інцидентом Національна поліція відкрила кримінальне провадження за статтями "незаконний перетин кордону" і "опір представнику влади".

Самому Саакашвілі вручено протокол про адмінпорушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram