ГоловнаПолітика

Саакашвілі підписав адмінпротокол про незаконний перетин кордону (оновлено)

Політику загрожує штраф або адмінарешт.

Саакашвілі підписав адмінпротокол про незаконний перетин кордону (оновлено)

Представники Держприкордонслужби зачитали Михайлу Саакашвілі адміністративний протокол про незаконний перетин кордону біля львівського готелю "Леополіс" у присутності журналістів.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", біля готелю перебуває Саакашвілі зі своїми адвокатами та нардепом Юрієм Дерев'янком, а також представники прикордонної служби, які почали зачитувати протокол.

За словами Дерев'янка, це тривала процедура, яка може зайняти близько години.

Саакашвілі стверджує, що протокол повинні були вручити впродовж трьох годин після перетину кордону, а не через два дні.

Оновлення. Саакашвілі підписав протокол, повідомляє "Телеканал 24".

Нагадаємо, вранці 12 вересня в готель "Леополіс" у центрі Львова, в якому зупинився Михайло Саакашвілі, прийшли прикордонники і поліція.

За словами прикордонників, вони мають намір повідомити Саакашвілі про зміст протоколу про адмінпорушення в зв'язку з незаконним перетином ним державного кордону. Прикордонники кілька годин залишалися в холі готелю. Для забезпечення порядку вони викликали на місце поліцію. Адмінпротокол складено за статтею 204-1 кодексу про адміністративні порушення (групове порушення державного кордону).

Стаття 204-1 Кодексу про адміністративні порушення передбачає покарання у вигляді штрафу або адміністративного арешту на термін до 15 діб.

З 14:00 неділі позбавлений громадянства України Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд "Перемишль - Київ", але "Укрзалізниця" відмовилася відправляти поїзд у рейс. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там Саакашвілі затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування.

У результаті близько 20:00 близько 50 прихильників політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

У зв'язку з інцидентом поліція відкрила кримінальне провадження за статтями незаконний перетин кордону і опір представнику влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram