ГоловнаПолітика

Розпочалися навчання ЗСУ і Rapid Trident, повітряні сили приведені в бойову готовність

14 вересня стартують російсько-білоруські навчання "Захід-2017".

Розпочалися навчання ЗСУ і Rapid Trident, повітряні сили приведені в бойову готовність

У вівторок по всій території України почалися командно-штабні навчання "Непохитна стійкість 2017", повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На сайті Міноборони повідомляють, що 11 вересня на Яворівському полігоні відбулася церемонія відкриття українсько-американських командно-штабних навчань із залученням військ Rapid Trident-2017. Цього року у військових маневрах бере участь безпрецедентна кількість учасників - близько 2500 військовослужбовців із 15 країн світу. Крім України і США, до навчання залучено військовослужбовців з Канади, Болгарії, Грузії, Естонії, Італії, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини та Великобританії.

Прес-служба ЗСУ також повідомляє, що майже всі бойові військові частини Повітряних Сил приведені в бойову готовність з метою перевірки. Проводиться призов на військові збори резервістів оперативного резерву першої і другої черг для доукомплектування цих військових частин до повного штату.

Нагадаємо, з 14 по 20 вересня одночасно на декількох полігонах Росії і Білорусі пройдуть стратегічні навчання "Захід-2017".

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що навчання "Захід-2017" стануть перевіркою готовності Росії до великої війни з країнами НАТО. Президент Петро Порошенко вважає ці навчання загрозою для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram