ГоловнаПолітика

Сакварелідзе заявив про затримання двох учасників прориву Саакашвілі (оновлено)

"Рух нових сил" вважає, що почалися масові арешти і репресії.

Сакварелідзе заявив про затримання двох учасників прориву Саакашвілі (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Соратник Михайла Саакашвілі Давид Сакварелідзе заявив про затримання двох осіб, які брали участь у прориві лідера партії "Рух нових сил" через кордон.

"Почалися масові арешти і репресії наших активістів! Зараз ось заарештували нашого активіста з Черкас - Андрія Котиченка. Він був безпосередньо серед тих, хто заводив Михайла в Україну ... У ці хвилини його везуть до Львова. Вчора п'ятнадцятьма представниками МВС був затриманий наш соратник з Івано-Франківська - Олександр Бурцев, який також брав активну участь у подіях неділі", - написав він у фейсбуці.

Оновлення. Радник голови МВС Антон Геращенко підтвердив затримання Бурцева за застосування сили до прикордонників. Він також виклав відео, на якому видно, за що саме було затримано Бурцева.

"На відео Олександр Бурцев (з вусами в чорному береті) з особливим цинізмом, вихваляючись своєю безкарністю, б'є і штовхає захисників України - прикордонників, у тому числі тих, хто захищав Україну в зоні АТО", - пише Геращенко в фейсбуці.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков учора заявив, що кожен з учасників прориву через кордон повинен з'явитися в поліцію для надання свідчень.

З 14:00 неділі позбавлений громадянства України Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд "Перемишль - Київ", але "Укрзалізниця" відмовилася відправляти поїзд в рейс. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там його затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування.

У результаті близько 20:00 близько 50 прихильників політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

У зв'язку з інцидентом поліція відкрила кримінальне провадження за статтями незаконний перетин кордону та опір представнику влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram