ГоловнаПолітика

"Народний фронт" назвав те, що відбувалося на прикордонному КПП "Шегині", кримінальним злочином

Партія закликала покарати причетних до цього депутатів.

"Народний фронт" назвав те, що відбувалося на прикордонному КПП "Шегині", кримінальним злочином
Фото: EPA/UPG

Партія "Народний фронт" вважає, що вчорашні події на українсько-польському кордоні кримінальним злочином. Про це йдеться в заяві партії, опублікованій на офіційному сайті.

"Усі, незалежно від того - колишній президент або колишній прем'єр-міністр, - повинні понести кримінальну відповідальність за прорив державного кордону. Так вимагає закон і справедливість, яку ми відстояли на Майдані. Політична оцінка цих процесів так само однозначна. Коли вся країна протягом останніх кількох років бореться за свою незалежність, свободу і своє європейське майбутнє, купка популістів і гастролерів - Саакашвілі, Тимошенко й інші - сліпо і цинічно борються за владу в країні", - відзначили в НФ.

Також у партії оцінили дії поліції, прикордонників, "які не допустили кровопролиття", а також закликали притягнути до відповідальності народних депутатів і скасувати їхній депутатський мандат.

"Ми вимагаємо від правоохоронних органів негайного притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до незаконного перетину державного кордону України із застосуванням сили, а також роззброєння і арешту бандитських формувань, що брали співучасть у штурмі кордону і надалі супроводі негромадянина Саакашвілі", - йдеться в заяві.

Крім того, "Народний фронт" заявив, що ініціює введення кримінальної відповідальності за незаконний перетин державного кордону.

"Українське громадянство й український паспорт є безумовною цінністю для всіх нас. І більше це НЕ повинно ставати розмінною монетою в політичних інтригах і іграх. Тому процедура надання громадянства України повинна бути жорстка і принципова", - резюмували в партії.

Нагадаємо, в неділю позбавлений громадянства України Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд "Перемишль - Київ", але "Укрзалізниця" відмовилася везти пасажира без документів. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там його знову затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування. В результаті близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram