ГоловнаПолітика

Садовий зауважив реванш олігархії і грабіж країни, але закликав до примирення

Лідер "Самопомочі" виступив проти порушення закону будь-ким у правовій державі.

Садовий зауважив реванш олігархії і грабіж країни, але закликав до примирення
Фото: Макс Требухов

Мер Львова, лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий прокоментував інцидент із проривом Михайла Саакашвілі через держкордон.

У своєму фейсбуці він запропонував відмовитися від принципу "або ти раб, або ти ворог" під час пошуку виходу із ситуації, яка склалася після позбавлення Михайла Саакашвілі українського громадянства й "акту приниження України на кордоні".

"Я за ... щоб українці були мудрими і усвідомлювали, що зовнішній ворог розраховує на розбрат і внутрішню ненависть в Україні. Але зовнішня загроза не може бути більше виправданням для відвертого реваншу олігархії та продовження грабунку країни", - зазначив він.

При цьому Садовий виступив проти того, щоб президент позбавляв громадянства "тих, хто посмів стати в опозицію до нього", і розкритикував заходи, вжиті владою, щоб не впустити Саакашвілі.

Також він виступив проти "порушення закону будь-ким у правовій (!) державі".

"Вважаю, що все ще є шанс у кожного зробити крок назустріч для збереження людей і країни. Закликаю всі сторони негайно повернути ситуацію в правове поле і спільно повернути авторитет державної влади в країні, а також базову повагу один до одного", - зазначив лідер "Самопомочі". 

Нагадаємо, народні депутати від партії "Самопоміч" були серед тих, хто допомагав Саакашвілі прориватися через кордон. Зокрема, нардеп Павло Костенко незаконно перетнув кордон України разом із Саакашвілі, писав інший нардеп Антон Геращенко.

З 14:00 неділі позбавлений громадянства України Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд Перемишль - Київ, але "Укрзалізниця" відмовилася відправляти поїзд у рейс. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" автобусом. Там Саакашвілі затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування.

У підсумку близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram