ГоловнаПолітика

Саакашвілі заявив, що поліція "вкрала" в нього паспорт

Екс-голова Одеської ОДА вважає, що перебуває на території України легально.

Саакашвілі заявив, що поліція "вкрала" в нього паспорт
Фото: EPA/UPG

Колишній голова Одеської обласної державної адміністрації, лідер політичної партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі заявив, що поліція відібрала в нього паспорт.

Про це він заявив на брифінгу у Львові.

"Коли люди взяли і, не питаючи мене, внесли мене на руках в Україну, я залишив паспорт в автобусі. Прийшла поліція, обшукала автобус і вкрала мій паспорт", - сказав Саакашвілі.

За його словами, українські прикордонники відмовилися провести паспортний контроль і прийняти заяву про додатковий захист у пункті пропуску "Шегині".

Він також заявив, що перебуває на території України легально і має намір відвідати всі регіони України "для роботи з електоратом".

"Я збираюся проїхати по всіх регіонах України, максимально об'єднуватися з індивідуальними людьми, різними політичними силами навколо загальної теми: у нас у країні повинна бути демократія, і не повинно бути диктатури і олігархів", - сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, в неділю позбавлений громадянства України Михайло Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд "Перемишль - Київ", але "Укрзалізниця" відмовилася везти пасажира без документів. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там його знову затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування. В результаті близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію. Разом з Саакашвілі незаконно перетнули держкордон п'ятеро діючих нардепів і колишній голова СБУ Валентин Наливайченко.

Під час інциденту постраждали 12 співробітників Національної поліції і 5 прикордонників.

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв притягнути до кримінальної відповідальності організаторів незаконного перетину держкордону. Поліція порушила кримінальну справу.

Саакашвілі заявив, що написав заяву в Державну міграційну службу з проханням надати йому статус особи, яка потребує додаткового захисту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram