ГоловнаПолітика

Гройсман назвав прорив Саакашвілі через держкордон злочином

Голова МВС закликав усіх причетних з'явитися в поліцію або Міграційної служби.

Гройсман назвав прорив Саакашвілі через держкордон злочином
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав злочином прорив екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі та його прихильників через державний кордон.

Про це прем'єр повідомив у Фейсбуці.

"Силовий прорив українського кордону - це злочин, і ті, хто причетні до організації цього прориву, повинні понести відповідальність", - зазначив він.

За його словами, особливо жорсткою повинна бути відповідальність для тих, хто здійснював силовий прорив і "дозволяв собі принижувати і піднімав руку на тих хлопців, які захищають нашу державу і його межі".

Гройсман назвав подію "початком чергової атаки політиків проти української державності".

"Я не буду говорити нічого про Міхо Саакашвілі, у нього свої цілі і свої мотиви. Я говорю про тих політиків-популістів, які діють за принципом що гірше, то краще", - додав він і закликав політиків не сприяти дестабілізації ситуації в країні.

Своєю чергою, голова МВС Арсен Аваков закликав усіх учасників інциденту, що незаконно перетнули державний кордон, з'явитися в пункт пропуску "Шегині" або Державну міграційну службу.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Саакашвілі і всім, хто незаконно перейшов кордон, потрібно негайно вибрати з двох варіантів: прибути в пункт пропуску "Шегині" та пройти процедуру оформлення та/або прибути в підрозділ Міграційної служби", - написав Аваков.

Також він заявив, що всім учасникам прориву пункту пропуску, в тому числі депутатам, необхідно з'явитися в поліцію для надання свідчень.

Нагадаємо, з 14:00 неділі позбавлений громадянства України Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд "Перемишль - Київ", але "Укрзалізниця" відмовилася везти пасажира без документів. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там його знову затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування. В результаті близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

Під час інциденту постраждали 12 співробітників Національної поліції і 5 прикордонників.

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв притягнути до кримінальної відповідальності організаторів незаконного перетину держкордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram