ГоловнаПолітика

Генпрокуратура порушить справу за фактом прориву кордону в "Шегинях"

У бійці постраждали 17 співробітників МВС.

Генпрокуратура порушить справу за фактом прориву кордону в "Шегинях"
Фото: EPA/UPG

Генеральний прокурор Юрій Луценко пообіцяв притягнути до кримінальної відповідальності організаторів незаконного перетину державного кордону в пункті пропуску "Шегині", результатом якого стало потрапляння Михайла Саакашвілі на територію України.

Його позиція оприлюднена в фейсбуці.

"Закон вимагає притягнути до кримінальної відповідальності тих, хто організовував незаконний перетин кордону, керував такими діями, або сприяв їм порадами чи діями. Це буде зроблено. Так само буде дана оцінка і діям владних інститутів упродовж сьогоднішніх подій", - повідомив Луценко.

Генпрокурор також вважає, що прихильники Саакашвілі в боротьбі за владу знищують державу.

"Єдиний шлях вирішення спорів про законність дій влади стосовно громадянина - суд. Саме так Іванішвілі повернув собі паспорт, дію якого йому свого часу скасував Саакашвілі. Силовий сценарій вирішення питання - прецедент для прихильників Захарченка, Януковича, Клименка, будь-кого, хто збере пару тисяч активістів", - заявив Луценко.

МВС України, своєю чергою, повідомляє, що події в "Шегинях" можуть бути кваліфіковані за ст. 332 (незаконне переправлення через кордон) і ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

Під час інциденту постраждали 12 співробітників Національної поліції і 5 прикордонників.

Нагадаємо, з 14:00 10 вересня позбавлений громадянства України Михайло Саакашвілі намагався перетнути кордон України. Спочатку він сів на поїзд "Перемишль - Київ", але "Укрзалізниця" відмовилася везти пасажира без документів. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там його знову затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування. В результаті близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram