ГоловнаПолітика

Львівська облорганізація партії Саакашвілі відмовилася зустрічати його на кордоні

Сакварелідзе усунув голову партосередку від керівництва наметовим містечком.

Львівська облорганізація партії Саакашвілі відмовилася зустрічати його на кордоні
Фото: Виктория Матола

Львівська обласна організація партії "Рух нових сил Михайла Саакашвілі" не буде брати участі в акції щодо зустрічі Михайла Саакашвілі у пункті пропуску "Краковець" 10 вересня.

В заяві облорганізації зазначається, що рішення про організацію масової зустрічі Саакашвілі було ухвалене на умовах, що акція відбудеться в мирний і законний спосіб. У суботу, 9 вересня, наметове містечко було сформоване за 200 м від пункту пропуску, а його керівником був призначений координатор Львівської обласної організації "Руху нових сил" Василь Курій.

"Близько 20.00 Курій отримав повідомлення від начальника Львівської обласної поліції Валерія Середи, що в бік табору з метою розташуватися рухається понад 10 легкових автомобілів, в яких, за інформацією правоохоронців, є зареєстрована зброя. Курій доніс інформацію службі безпеки табору і керівництву партії. Член ради партії "Рух нових сил Михайла Саакашвілі" народний депутат Юрій Дерев'янко дав вказівку зустріти колону, оглянути автомобілі і не дозволити проникнення будь-якої зброї, навіть легальної, на територію наметового містечка. Щойно керівники табору разом з правоохоронцями зупинили колону під час в'їзду, один з лідерів "Руху нових сил" Давид Сакварелідзе усунув Курія від керівництва табором", - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим через побоювання за безпеку людей рада Львівської обласної організації партії ухвалила рішення відмовитися від участі в акції 10 вересня.

Нагадаємо, що 26 липня стало відомо, що президент Петро Порошенко припинив українське громадянство Саакашвілі. Колишній губернатор Одеської області на цей час перебував у США. Відтоді він перебуває за кордоном, але має намір повернутися в Україну 10 вересня.

Днями Україна отримала від Головної прокуратури Грузії запит про розшук, взяття під варту і екстрадицію Михайла Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram