ГоловнаПолітика

У краснодарському СІЗО не підтверджують утримання Павла Гриба

"РІА Новини" пише, хлопця в ізоляторі немає. 

У краснодарському СІЗО не підтверджують утримання Павла Гриба
Павел Гриб
Фото: bbc.com

Українця Павла Гриба в краснодарському СІЗО немає, пише російське державне інформагентство "РІА Новини" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Про те, що 19-річний громадянин України, який пропав 24 серпня на території Білорусі, перебуває в слідчому ізоляторі  Краснодара, повідомило вчора Міністерство закордонних справ України. МЗС заявило, що отримало офіційне підтвердження цього.

Російській службі Бі-бі-сі в краснодарському СІЗО №5 заявили, що не можуть підтвердити цієї інформації, і запропонували надіслати запит.

У п'ятницю в міністерстві внутрішніх справ Білорусі повідомили, що Павло Гриб їхніми співробітниками не затримувався, а також не звертався до міліції.

За даними МЗС України, Гриба затримали за звинуваченням у скоєнні злочину за ч.1 ст. 205 КК РФ (тероризм).

Про зникнення 19-річного Павла Гриба наприкінці серпня повідомив його батько - колишній прикордонник, військовий капелан Ігор Гриб. За його словами, 24 серпня, в День Незалежності України, його син виїхав до білоруського Гомеля, де мав зустрітися з дівчиною з Росії, з котрою познайомився в соціальних мережах. Однак після перетину кордону Білорусі юнак пропав.

Прокуратура Чернігівської області після пропажі Гриба порушила кримінальну справу за статтею "Умисне вбивство". Батько хлопця вирушив до Білорусі на його пошуки.

За словами Ігоря Гриба, водій автобуса, в якому їхав його син, підтвердив, що він вийшов на автовокзалі в Гомелі. У місцевій поліції батькові повідомили, що Павло Гриб перебуває в розшуку за статтею "Терористичний акт", а ініціатором розшуку є управління ФСБ Росії по Краснодарському краю в місті Сочі.

Близькі вважають, що Павло Гриб міг потрапити в поле зору російських правоохоронних органів через його погляди. За словами батька, його син висловлювався в соцмережах з політичних питань, але не мав стосунку до збройних сил України чи добровольчих батальйонів і не їздив на Донбас.

Родичі вимагають забезпечити доступ зниклого до медичного обслуговування, оскільки у нього проблеми з кровообігом через синдром портальної гіпертензії.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram