ГоловнаПолітика

Рада суддів назвала дату проведення позачергового з'їзду для обрання суддів КС

Оголошено про початок конкурсу для відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду.

Рада суддів назвала дату проведення позачергового з'їзду для обрання суддів КС
Фото: rsu.gov.ua

Рада суддів визначився з датою і місцем проведення позачергового з'їзду суддів для обрання суддів Конституційного Суду України, інформує прес-служба органів суддівського самоврядування.

Згідно з повідомленням, Рада суддів вирішила визначити дату продовження ХІV позачергового з'їзду суддів України після перерви - 13 листопада 2017 року о 10:00, в Міжнародному центрі культури і мистецтв профспілок України (Київ, Алея Небесної Сотні, 1).

Рада суддів також вирішила оголосити про початок конкурсу для відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду і початок прийому заяв (з прикладеними до них документами) осіб, які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду, з 8 вересня по 7 жовтня включно.

У зв'язку з цим Рада суддів доручила Державній судовій адміністрації здійснити заходи щодо підготовки продовження ХІV позачергового з'їзду суддів після перерви.

Нагадаємо, 31 липня Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про Конституційний Суд України", ухвалений Верховною Радою 13 липня.

2 серпня закон про Конституційний суд був опублікований в "Голосі України", він набув чинності на наступний день, 3 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram