ГоловнаПолітика

Українських консулів у РФ двічі не пустили до викраденого 19-річного українця

Зниклий у Білорусі українець Павло Гриб опинився в СІЗО Краснодара.

Українських консулів у РФ двічі не пустили до викраденого 19-річного українця

Українські консули минулого тижня намагалися потрапити в місце утримання 19-річного громадянина України Павла Гриба у Краснодарі до офіційного підтвердження ФСБ РФ, але їх не пустили.

Про це повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає УНІАН.

Дипломат сказав, що консули, які спочатку займалися пошуком і встановленням місця перебування зниклого українця, намагалися потрапити до нього в Управління ФСБ Росії до того, як це російське відомство повідомило українській стороні про утримання українця. Зокрема, за його словами, українські консули намагалися це зробити 31 серпня і 1 вересня, але "їх не допустили".

"Офіційне підтвердження ми отримали сьогодні, але це не означає, що ми чекали, поки отримаємо офіційне підтвердження. Консули працювали в Росії і Білорусі над питанням встановлення місця перебування зниклого громадянина України", - сказав Кирилич.

Нагадаємо, син колишнього прикордонника, а нині військового капелана Ігоря Гриба Павло поїхав у Гомель 24 серпня, щоб зустрітися з дівчиною, з якою познайомився в інтернеті, і зник. Його батько поїхав на пошуки сина і дізнався, що ФСБ Росії звинувачує його у вчиненні терористичного акту.

Білоруські прикордонники заявили, що не володіють інформацією про місце перебування хлопця, але 31 серпня офіційний представник Державного прикордонного комітету РБ визнав, що Гриб перетнув державний кордон. Консул України в Мінську повідомив, що Павла Гриба немає серед затриманих у СІЗО Білорусі.

Павло Гриб не служив в АТО і має інвалідність. Його батько вважає, що сина викрали через його патріотичні погляди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram