ГоловнаПолітика

Порошенко: Україні вдалося зняти гостроту анархії і отаманщини

Саме в цьому напрямі країна-агресор може розхитувати ситуацію всередині України.

Порошенко: Україні вдалося зняти гостроту анархії і отаманщини
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко вважає, що Україні вдалося подолати виклик анархії і отаманщини, а також спроби окремих маргінальних груп заперечувати монопольне право держави на застосування сили.

Про це він заявив під час свого звернення до Верховної Ради.

"Особливо небезпечних розмірів ця проблема сягнула в минулому і на початку цього року. Зараз ми зняли її гостроту, але повністю усунути з порядку денного її поки що не вдалося. Тим більше, що саме в цьому напрямі країна-агресор відчула для себе можливість розхитувати ситуацію всередині України", - зазначив Порошенко.

На думку президента, таким чином Росія намагається переконати світ у тому, що Україна - "фейлд стейт" - країна, що не відбулася.

"Авторитарна Росія ще з тих часів, коли вона була невеликою Московією, навчилася вміло використовувати в своїх інтересах механізми демократії. Інформаційна війна, поширення фейкових новин, сіяння паніки, зневіри, стимуляція і симуляція рухів протесту, маніпуляція деякими праворадикальними угрупованнями, засилання диверсійних груп, підготовка терористичних актів - ось далеко не повний інструментарій Кремля. І ми повинні з цим ефективно боротися", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко назвав причинами поразки Української революції 1917-1921 років брак політичної єдності, внутрішні чвари, анархію, отаманщину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram