ГоловнаПолітика

Окружний адмінсуд Києва порушив справу про заборону "Партії регіонів"

Засідання призначено на 6 грудня. 

Окружний адмінсуд Києва порушив справу про заборону "Партії регіонів"
Фото: Макс Левин

Окружний адміністративний суд Києва порушив провадження за позовом громадської організації до Міністерства юстиції України про заборону політичної партії "Партія Регіонів".

Про це повідомляється  на сайті суду.

"Позивач просить суд визнати протиправним бездіяльність Мін'юсту за листом «Про відмову від звернення Міністерства юстиції України до Окружного адміністративного суду міста Києва про заборону діяльності політичної партії «Партія регіонів», - йдеться в повідомленні.

Також позивач просить суд зобов'язати Мін'юст звернутися до суду про заборону діяльності партії на території України та скасувати її державну реєстрацію.

Засідання призначено на 6 грудня.

Нагадаємо, екс-голова "Партії регіонів" Олександр Єфремов перебуває під вартою. Він звинувачується в державній зраді, скоєнні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, організації захоплення будівлі управління Служби безпеки в Луганській області з метою незаконного користування нею і перешкоджання нормальній діяльності установи, організаційного сприяння створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР".

Крім того, ГПУ отримала від Федерального бюро розслідувань США інформацію про те, що Єфремов вивів на рахунки своїх іноземних компаній мільйони доларів  ще за часів, коли він обіймав посаду голови Луганської ОДА.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram