ГоловнаПолітика

Член наглядової ради "Нафтогазу" Проктор звинуватив Кабмін у своїй відставці

Реформа корпоративного управління компанії пробуксовує.

Член наглядової ради "Нафтогазу" Проктор звинуватив Кабмін у своїй відставці
Чарльз Проктор
Фото: naftogaz.com

"Нафтогаз України" на своєму сайті підтвердив відставку незалежного члена наглядової ради компанії Чарльза Проктора з 30 вересня.

"Своє рішення пан Проктор пояснив відсутністю належної підтримки реформи корпоративного управління з боку уряду, незважаючи на численні обіцянки чиновників. Він також зазначає, що така ситуація не тільки загрожує процесу корпоративної реформи, але також вимагає набагато більше часу на виконання обов'язків незалежного директора, ніж це узгоджувалося при його призначенні. Ці фактори будуть перешкоджати подальшому ефективному виконанню ним своїх обов'язків, тому, на жаль, він вирішив припинити свої повноваження", - сказано в повідомленні.

Решта членів наглядової ради "Нафтогазу" поділяють розчарування Проктора ситуацією, що склалася, і його занепокоєння майбутнім реформи корпоративного управління, йдеться в повідомленні.

Серед інших серйозних проблем, які безпосередньо впливають на успішність діяльності наглядової ради, вони назвали затримку із затвердженням фінансових планів підприємств групи на 2017 рік, що негативно позначається на поточній діяльності "Нафтогазу", зокрема на інвестиціях в першочергові проекти з підтримки газотранспортної інфраструктури та збільшення внутрішнього видобутку газу.

"Вони відзначають, що без суттєвого поступу у вирішенні цих проблем продовження виконання ними своїх обов'язків як членів наглядової ради "Нафтогазу" є невизначеним", - додали в компанії.

Нагадаємо, за останні півроку це вже другий член наглядової ради, який подав у відставку. До нього це зробила колишня голова наглядової ради Юлія Ковалів, яка була представником держави.

Проктор займав посаду члена наглядової ради з 25 березня 2016 року. Проктор пропрацював у галузі більш ніж 27 років, в тому числі на керівних посадах у British Petroleum і Genel Energy; має досвід роботи в таких країнах, як Азербайджан, Ангола, країни Близького Сходу.

У наглядовій раді залишилися Пол Уорвік, Володимир Демчишин і Маркус Річардс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram