ГоловнаПолітика

Влада Києва задумала побудувати гірськолижний комплекс "Пирогове"

Втім, інвестконкурс відбудеться не раніше ніж через 8 місяців. 

Влада Києва задумала побудувати гірськолижний комплекс "Пирогове"
Архив

У Голосіївському районі столиці на місці колишнього смітника планують побудувати гірськолижний комплекс "Пирогове", повідомляється на сайті КМДА.

З цією метою розпочато підготовчі роботи для проведення інвестиційного конкурсу із залучення інвестора до реалізації проекту "Будівництво гірськолижного комплексу з об'єктами розважально-рекреаційного призначення для активного всесезонного відпочинку "Пирогове" в Голосіївському районі".

Вивчається можливість будівництва гірськолижного комплексу на колишньому полігоні твердих побутових відходів №1. На земельній ділянці орієнтовною площею 100 га планують облаштувати вхідну групу з кафе, автомобільну стоянку; спортивний центр з басейном і залами для занять спортом; технічну водойму (площа поверхні - 33275 кв. м) з обладнанням для тренувань з вейкбордингу; магазин і спортивну інфраструктуру, кафе, роздягальні, санвузли, прокат спортивного спорядження, камери схову; готельно-ресторанний комплекс із приміщеннями для проведення семінарів і конференцій, автомобільну стоянку; мотузковий парк; інформаційні хаби; ресторан і допоміжні приміщення для спортсменів; кінно-спортивний заклад; спортивні майданчики для гри в міні-футбол; відкритий майданчик, який узимку буде служити як зона катання лижників і сноубордистів, а влітку на ньому будуть розміщувати рампи для ролерів і скейтбордерів, батутів, збірно-розбірних атракціонів.

Орієнтовний обсяг інвестицій - 12,3 млн євро.

Раніше директор комунального підприємства "Київське інвестиційне агентство" Олег Містюк у коментарі виданню "44.ua" казав, що інвестконкурс відбудеться не раніше ніж через 8 місяців. За його словами, спочатку потрібно затвердити детальний план території на цю частину міста.

На території, де планують побудувати гірськолижний комплекс, раніше був полігон (з 1950 до 1986 року). За три місяці до аварії на ЧАЕС його закрили. Пізніше там було звалище, яке рекультивували, і тепер воно являє собою зарослу кущами й деревами гору.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram