ГоловнаПолітика

Представники Швеції, Чехії та Іспанії проведуть спостережний політ над Україною

Місія працюватиме в Україні до 8 вересня.

Представники Швеції, Чехії та Іспанії проведуть спостережний політ над Україною

Група міжнародних спостерігачів, які представляють Швецію, Чехію та Іспанію, протягом тижня здійснять спостережний політ над територією України.

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних сил України у Facebook.

За повідомленням Управління верифікації Генерального штабу Збройних сил України, група у складі 15 осіб: 9 від Швеції і по три спостерігачі від Чехії та Іспанії, вже прибули до "Борисполя" на літаку спостереження SAAB 340 (OS100) ВПС Швеції.

"Мета заходу - виконання спостережного польоту над територією України для розвитку відкритості та транспарентності, сприяння спостереженню за виконанням чинних угод у галузі контролю над озброєннями. Матеріали, отримані під час польоту, будуть оброблятися в Швеції. Спостережна місія буде працювати в Україні до 8 вересня", - повідомляють українські верифікатори.

У Генштабі уточнили, що спостережний політ буде здійснено відповідно до плану верифікаційної діяльності з міжнародних договорів і угод у галузі контролю над озброєннями і за рішенням Консультативної комісії з відкритого неба щодо розподілу активних квот спостережних польотів на 2017 рік.

Раніше повідомлялося, що з 4 по 8 вересня США та Україна проведуть спостережний політ над Білоруссю та Росією. Метою проведення польоту є контроль військової діяльності на територіях спостережуваних держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram