ГоловнаПолітика

Вимагачів хабара у підрядника проекту "Стіна" відправили під суд

Чиновники Держприкордонслужби отримали 530 тис. гривень.

Вимагачів хабара у підрядника проекту "Стіна" відправили під суд
Архив
Фото: nfront.org.ua

Військова прокуратура Центрального регіону України направила до суду обвинувальний акт щодо посадових осіб Державної прикордонної служби, які вимагали хабар за прийняття виконаних робіт від підрядника проекту "Стіна".

Як повідомляють на сайті прокуратури, справу розглядатиме Оболонський районний суд Києва.

Відзначають, що військовослужбовці структурних підрозділів Держприкордонслужби вимагали у підприємця винагороду за "нестворення перешкод під час виконанні умов договору з будівництва об'єкта "Євростіна", а саме підписання актів прийому - передачі виконаних робіт, перерахування коштів комерційному товариству за договором і нерозірвання договірних відносин із комерційним підприємством".

Обвинувальний акт направлено до суду за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Кількість обвинувачених і інші деталі в повідомленні не вказані, проте, судячи з усього, йдеться про хабарників в управлінні будівництва Держприкордонслужби, які були затримані в квітні.

Тоді військова прокуратура повідомляла, що посадові особи Державної прикордонної служби вимагали в директора компанії 530 тис. гривень.

СБУ, своєю чергою, повідомляла, що один із затриманих - начальник одного з відділів управління Держприкордонслужби в Житомирській області.

Нагадаємо, в серпні НАБУ затримало сімох осіб за підозрою в розкраданні 16 млн гривень на проекті "Стіна".

Про початок реалізації масштабного проекту "Стіна", який передбачає інженерне облаштування більш ніж 3 тис. км українсько-російського кордону, Арсеній Яценюк, займаючи посаду прем'єр-міністра, оголосив в 2014 році. Серед завдань проекту - зупинити нелегальну міграцію, контрабанду, проникнення диверсійних груп і переміщення зброї та радіоактивних матеріалів.

Реалізація проекту повинна була зайняти чотири роки (2015-2018). Поки що стіну будують тільки в Харківській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram