ГоловнаПолітика

Львів подав запит у ЄБРР на €35 млн для боротьби зі сміттям

Очікується, що проект схвалять до жовтня.

Львів подав запит у ЄБРР на €35 млн для боротьби зі сміттям
Фото: kapital.kz

Мерія Львова і міське комунальне підприємство "Зелене місто" подали заявку на отримання кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку для фінансування першого етапу рекультивації Грибовицького сміттєвого полігону і встановлення сортувальних і компостних установок у Львові.

Оціночна вартість проекту - до 35 млн євро. Він передбачає рекультивацію Грибовицького сміттєвого полігону і будівництво механічних і біологічних установок для переробки сміття.

ЄБРР на своєму сайті розмістив повідомлення про закупівлю робіт у рамках цього проекту. Очікується, що тендер на закупівлю товарів, робіт і послуг для проекту "Тверді відходи Львова" буде оголошено в четвертому кварталі цього року.

Нагадаємо, раніше в ЄБРР говорили, що проект фінансування першого етапу рекультивації сміттєзвалища в Грибовичах і будівництва полігону банк розгляне в третьому кварталі 2017 року.

З €35 млн, на які подає запит Львів у ЄБРР, €10 млн повинні витратити на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища, ще €25 млн - на будівництво сміттєпереробного заводу. Проект будівництва заводу розробляє французька компанія Egis.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram