ГоловнаПолітика

Брат Саакашвілі має залишити Україну, - МВС (оновлено)

Давида Саакашвілі доправили до Міграційної служби. 

Брат Саакашвілі має залишити Україну, - МВС  (оновлено)

Співробітники Національної поліції доправили брата Михайла Саакашвілі Давида до Міграційної служби для того, щоб він покинув територію України, оскільки його дозвіл на проживання було анульовано.

Про це повідомив директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми не затримували. Національна поліція Києва забезпечила доправлення громадянина Грузії до органів міграційної служби", - сказав він.

За словами Шевченка, Міграційна служба скасувала дозвіл на проживання Давида Саакашвілі в березні 2017 року на підставі отриманої інформації від Держслужби зайнятості про анулювання його дозволу на працевлаштування.

"Ще тоді іноземець був належним чином поінформований про брак підстав для проживання в Україні. Але він у встановлений законом термін територію нашої країни не покинув і перебував на території країни незаконно", - зазначив речник МВС.

"Зараз ухвалюється рішення про повернення іноземного громадянина, в принципі, в будь-яку країну, в яку він захоче, а також про накладення адміністративного штрафу", - додав він.

Оновлення. Станом на 14:00 Давид Саакашвілі залишив Печерський райвідділ Міграційної служби в Києві. Про це повідомив його однопартієць, колишній заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе.

"Зараз він поїхав назад до себе додому, оскільки не було акту, який фіксує його затримання", - сказав він.

За словами Сакварелідзе, брат Саакашвілі продовжить жити і працювати в Україні.

Нагадаємо, раніше Саакашвілі повідомив, що 10 вересня має намір повернутися в Україну. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram