ГоловнаПолітика

Саакашвілі заявив про затримання свого брата в Києві

Давида Саакашвілі затримали, коли він виходив з дому. 

Саакашвілі заявив про затримання свого брата в Києві
Фото: News Front

Колишній глава Одеської обласної державної адміністрації, лідер політичної партії "Рух Нових сил" Михайло Саакашвілі заявляє, що співробітники Міністерства внутрішніх справ затримали його брата Давида в суботу в Києві.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні на світанку 8 представників МВС Авакова затримали мого брата Давида Саакашвілі, коли він виходив з дому в Києві і відвезли у невідомому напрямку", - йдеться в повідомленні.

За словами Саакашвілі, його брат має посвідку на проживання в Україні.

"Мабуть, таким чином намагаються вплинути на мене, щоб я передумав повертатися", - додав Саакашвілі. 

Раніше в ефірі телеканалу "112 Україна" колишній радник міністра внутрішніх справ Ілля Ківа заявив, що брат Саакашвілі був затриманий за порушення режиму перебування в країні. "Міграційна служба і поліція затримали його і готують до депортації", - сказав Ківа.

Нагадаємо, 26 липня стало відомо, що президент Петро Порошенко припинив українське громадянство Саакашвілі. Колишній губернатор на той час перебував у США. 4 серпня він прилетів до Польщі за українським паспортом. 8 серпня він опинився в Литві, а в четвер, 10 серпня, прибув із Литви в Угорщину.

Саакашвілі також заявив про намір у суді оскаржити втрату українського громадянства. У серпні він також повідомив, що 10 вересня має намір повернутися в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram