ГоловнаПолітика

Порошенко визнав військові навчання "Захід-2017" загрозою для України

Київ буде стежити, щоб усю техніку, яку завезли для навчань, вивезли назад.

Порошенко визнав військові навчання "Захід-2017" загрозою для України
Архив

Президент Петро Порошенко заявив, що військові навчання Російської Федерації в Білорусі "Захід-2017" становлять загрозу для України.

"Ми з великою уважністю ставимося до проведення цих навчань. Бачимо можливості загрози, в тому числі і для територіальної цілісності України. Я можу підкреслити, що під час візиту Лукашенка ми окремо обговорювали це питання і отримали запевнення, що ні в якому разі з території Білорусі ні зараз, ні в майбутньому не буде загрози. І я сподіваюся, що слово дотримають. Зараз ми будемо уважно моніторити, щоб уся техніка, яка була завезена для навчань, була вивезена і загрози були зняті", - заявив Порошенко в Харкові.

Нагадаємо, стратегічні навчання "Захід-2017" пройдуть з 14 по 20 вересня цього року одночасно на декількох полігонах Росії і Білорусі. Анонсуючи маневри, міністр оборони РФ Сергій Шойгу назвав їх "головним заходом спільної підготовки російських і білоруських збройних сил у 2017 році".

Під час візиту до Києва президент Білорусі Олександр Лукашенко гарантував, що територія його країни не буде використовуватися для вторгнення в Україну.

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що навчання "Захід-2017" стануть перевіркою готовності Росії до великої війни з країнами НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram