ГоловнаПолітика

Клімкін має намір відвідати Угорщину в жовтні

Голова МЗС візьме участь у міністерській зустрічі країн Вишеградської групи.

Клімкін має намір відвідати Угорщину в жовтні
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Фото: EPA/UPG

Міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто запросив голову українського МЗС Павла Клімкіна в Будапешт для участі в міністерській зустрічі країн Вишеградської групи і Східного партнерства, яка відбудеться в жовтні цього року.

Про це повідомляють на сайті МЗС.

"Клімкін високо оцінив організовану Будапештом зустріч і відзначив її важливість в контексті підготовки до наступного Саміту Східного партнерства, а також зазначив, що Київ зацікавлений також у розвитку взаємодії у форматі В4 + Україна, що була підтримана Угорським головуванням в цій організації", - йдеться в повідомленні.

Сторони обмінялися думками про подальші кроки для розвитку взаємодії в забезпеченні потреб української меншини в Угорщині та угорської в Україні.

Міністри домовилися докладніше обговорити всі питання порядку денного двосторонніх відносин під час візиту Клімкіна в Будапешт, а також висловилися за подальший активний діалог на експертному, високому та найвищому рівнях.

У рамках обговорення питання відносин з Росією Клімкін негативно оцінив рішення Дебреценського університету надати почесне звання Civis Honoris Causa російському президенту Володимирові Путіну.

Нагадаємо, 20 червня Польща передала Угорщині головування у Вишеградській групі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram