ГоловнаПолітика

Полторак провів зустріч з міністром оборони Британії

Україна залишається в зоні уваги європейських держав і відчуває підтримку з їхнього боку.

Полторак провів зустріч з міністром оборони Британії
Фото: пресс-служба Минобороны

Міністр оборони України Степан Полторак 31 серпня в Києві провів зустріч із міністром Збройних сил Великобританії Марком Ланкастером, інформує прес-служба Міноборони.

Полторак подякував Ланкастерові за участь британських військових в урочистостях до Дня незалежності України.

"Британські військовослужбовці продемонстрували хорошу підготовку і високий рівень відповідальності при проведенні параду. Участь 11 іноземних делегацій в урочистостях до Дня незалежності України стала потужним сигналом, що Україна залишається в зоні уваги європейських держав і відчуває підтримку з їхнього боку", - зазначив міністр оборони України.

Полторак поінформував учасників зустрічі про ситуацію в зоні АТО, а також щодо попередніх підсумків виконання заходів з реформування Міноборони і ЗС України.

Керівник оборонного відомства високо оцінив рівень підготовки українських військових британськими інструкторами в рамках тренувальної програми Орбітал, зазначивши, що набуті знання сприяли поліпшенню ефективності дій військовослужбовців Збройних сил України в бойових умовах.

Полторак також відзначив високий рівень співпраці між Україною та Великою Британією у військовій сфері і назвав одним з можливих шляхів її розширення залучення британських інструкторів до підготовки підрозділів, штабів та органів військового управління ЗСУ.

Міністр оборони зазначив, що останні зміни в діяльності оборонного відомства стали можливими завдяки в тому числі допомоги з боку радників від Великобританії.

Нагадаємо, 24 серпня міністри оборони України і США провели переговори в Києві.Обговорювалася ситуація на Донбасі і розширення американської допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram