ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив зі спікером литовського Сеймасу "План Маршалла" для України

Сторони домовилися про подальшу координацію роботи.

Порошенко обговорив зі спікером литовського Сеймасу "План Маршалла" для України
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч зі Спікером Сеймасу Литовської Республіки Вікторасом Пранцкетісом, протягом якої сторони обговорили спільний проект - т.зв. "План Маршала для України".

Про це повідомляють на сайті президента.

"Під час зустрічі докладно обговорили питання практичної імплементації ініціативи парламенту Литви «Новий Європейський план для України на 2017-2020 рр.» (Т.зв. «План Маршала для України»), який передбачає надання потужної фінансово-інвестиційної підтримки і допомоги в проведенні реформ", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що сторони домовилися про подальшу координацію роботи з метою схвалення плану і підтримки з боку ЄС.

Співрозмовники також висловили стурбованість продовженням агресивної політики Російської Федерації в контексті мілітаризації тимчасово окупованого українського Криму і проведенням військових навчань уздовж спільних кордонів.

"Було відзначено важливість подальших скоординованих міжнародних зусиль для протидії агресивним діям РФ, перш за все - шляхом продовження застосування та посилення відповідних санкцій", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 31 березня 2017 року Європейська народна партія (ЄНП) схвалила резолюцію про розробку "Плану Маршалла" для України. В середині червня депутат литовського Сейму Андрюс Кубілю заявив, що довгостроковий план підтримки України буде представлено на саміті Східного партнерства у листопаді.

У липні на саміті Україна - ЄС у Києві Порошенко обговорював довгостроковий план підтримки України з головою Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером і президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

У серпні "План Маршала" представили Європейській комісії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram