ГоловнаПолітика

Поляков опублікував рішення Печерського суду про статус потерпілого

"Слідчого зобов'язали розглянути мою заяву, і йому залишилося виконати лише технічну процесуальну функцію"

Поляков опублікував рішення Печерського суду про статус потерпілого
Фото: Сергей Нужненко

Народний депутат Максим Поляков оприлюднив текст постанови слідчого судді, якою скасовано постанову про відмову визнати його потерпілим у провадженні про провокацію підкупу НАБУ

Про це Поляков написав у Facebook.

"У відповідь на поширення «спростувальної» інформації Печерського суду про невизнання мене потерпілим у провадженні про провокацію підкупу НАБУ, викладаю короткий текст учорашньої постанови слідчого судді, якою скасовано постанову слідчого про відмову у визнанні потерпілим", - написав Поляков.

За його словами, рішення було прийнято внаслідок доведення адвокатами наявності в Полякова ознак особи з процесуальним статусом потерпілого.

"Зараз слідчого зобов'язали розглянути мою заяву, і всім зрозуміло, що за наявності судового рішення йому залишилося виконати лише технічну процесуальну функцію - підписати постанову про визнання потерпілим", - додав нардеп.

Нагадаємо, 21 липня Солом'янський суд обрав Полякову запобіжний захід. Нардеп мав внести заставу в розмірі 304 тис. гривень, здати закордонний паспорт і носити електронний браслет стеження. Поляков заставу вніс, але не дозволив правоохоронним органам одягнути на себе електронний браслет. У зв'язку із цим Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до суду з клопотанням про стягнення застави в розмірі 304 тис. гривень, а НАБУ пригрозило Полякову новою справою. 17 серпня суд продовжив запобіжний захід Полякову до 17 жовтня, при цьому він знову відмовився вдягати електронний браслет.

Лише 23 серпня правоохоронцям вдалося вдягнути електронний засіб контролю на нардепа.

Полякова підозрюють у хабарництві - депутат вимагав гроші, на думку слідчих, в обмін на просування законопроекту про умови видобутку бурштину в інтересах компанії "Фуджейра" з ОАЕ. Депутату може загрожувати до 12 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram