ГоловнаПолітика

В Україну приїхав міністр збройних сил Великобританії

Він відвідає британських військових, які навчають українських солдатів.

В Україну приїхав міністр збройних сил Великобританії
Фото: facebook.com/ukinukraine

У четвер, 31 серпня, в Україну приїхав міністр з питань збройних сил Великобританії Марк Ланкастер, йдеться в повідомленні прес-служби британського посольства.

Він повинен зустрітися з українськими і британськими військовими, які проводять спільні навчання в рамках операції Orbital.

Британські військові інструктори працюють в Україні з 2015 року в рамках тренувальної програми, яка триватиме як мінімум до першої половини 2018 року. З початку програми британські військові провели навчальні курси з оборонних навичок для п'яти тисяч військовослужбовців ЗСУ, що на тисячу більше, ніж планувалося спочатку.

Навчальну програму планують розширити додатковими курсами з протидії снайперським операціям і наступальних дій із залученням бронетехніки і мінометів.

"Великобританія збільшує свою присутність на глобальній арені, і виконання наших зобов'язань у Європі є красномовним свідченням цього. Кількість британських військових у регіоні - Естонії, Україні та Польщі - налічує 1000 осіб. Ми збільшуємо наші зусилля спільно з союзниками і послідовно підтримуємо європейську безпеку", - цитує посольство міністра Ланкастера.

Нагадаємо, що 24 серпня в Україні перебував міністр оборони США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram