ГоловнаПолітика

Грабіжників, які відібрали 6,5 млн гривень у підприємця в Києві, спіймали (оновлено)

Четверо грузинів у BMW систематично здійснювали розбійні пограбування.

Зловмисників, які 30 серпня відібрали в підприємця на Брест-Литовському шосе в Києві 6,5 млн гривень, затримали. Виявилося, що розбійні пограбування вони здійснювали систематично протягом тривалого часу.

Як повідомляє прокуратура Києва, в результаті введення плану "Перехоплення" затримано чотирьох громадян Грузії.

Під час обшуків правоохоронці вилучили в затриманих пістолети, автомат Калашникова, велику кількість набоїв, комплекти номерних знаків для автомобілів, мобільні телефони, радіостанції, навігатори, балаклави, рукавички, перуки, близько 40 наборів ключів, відмички, інше знаряддя, яке використовувалося для скоєння злочинів, а також грошові кошти.

Оновлення. Поліція повідомляє, що затриманих підозрюють щонайменше в 5 нападах, у тому числі на вулиці Зоологічній, коли підприємцеві вдалося відстояти гроші ціною двох поранень у голову.

"Затримані - громадяни іншої держави віком від 34-х до 40 років, які мають кримінальне минуле. Зараз слідство має докази їхньої причетності до п'яти розбійних нападів, де мінімальна сума матеріального збитку становить 300 000 гривень", - повідомив начальник київського головкому Андрій Крищенко.

"До нападу зловмисники готувалися заздалегідь, між ними були чітко розподілені ролі. Під час обшуку їхніх домівок ми вилучили маски, тактичну форму, газові балончики, бити, ножі, патрони, травматичну і бойову зброю: автомат Калашникова, пістолет ТТ і пістолети іноземного виробництва, а також готівку. У гаражах ми виявили елітні іномарки: БМВ, «Мерседес», «Ауді» і десятки державних номерних знаків з різних областей України. Тобто на кожен злочин змінювалися і номери, і авто, на яких теж періодично міняли колір", - додав він.

Затриманим інкримінують ст.185 (крадіжка) і ст.187 (розбій) Кримінального кодексу. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 30 серпня зловмисники, рухаючись Брест-Литовським шосе в автомобілі BMW, заблокували машину потерпілого, поранили його пострілами в плече і відібрали сумку з 6,5 млн гривень.

Повідомлення про пограбування в Києві, учасники яких утікали на BMW, з'являлися останнім часом регулярно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram