ГоловнаПолітика

Долгополова розгнівали підозри у здачі матчу

"I don't give a f***", - заявив тенісист.

Долгополова розгнівали підозри у здачі матчу
Фото: EPA/UPG

Український тенісист Олександр Долгополов (64-та ракетка світу) відкинув підозри у здачі матчу на турнірі в американському Вінстон-Сейлемі.

На прес-конференції після перемоги в п'ятисетовому поєдинку на US Open Долгополова попросили чесно відповісти, що сталося.

"Хочете мою чесну відповідь? Плювати я хотів [в оригіналі - I do not give af ***], якщо чесно, тому що це все схоже на цирк. Я читав цю статтю, в якій автор спирався на статистику моїх брейкпойнтів. Ви серйозно? Ви дивитеся на статистику і говорите, що це був договірний матч, тому що існує цей ринок ставок. Я навіть не хочу це обговорювати", - наводить слова Долгополова independent.ie.

Тенісист повідомив, що надав пояснення антикорупційному комітету (TIU). Він також заявив, що хотів виграти у скандальному матчі.

"Я старався як міг у тому поєдинку. Так, мені не вдалося показати свою кращу гру. Я багато тренувався напередодні, тому що в матчі з Ніком Кіріосом у Цинциннаті не почувався добре. Фізично я був слабким, я просто непритомнів у тому матчі", - заявив Долгополов.

У 2011 році TIU вже підозрювало Долгополова в участі у договірному матчі. Тенісист дав пояснення антикорупційному комітету, санкцій у результаті до нього не застосовували.

Нагадаємо, 20 серпня Долгополов за 55 хвилин програв бразильцю Тьягу Монтейру (114-й у світі) з рахунком 3:6, 3:6. Долгополов не зумів заробити хоча б один брейкпойнт на подачі суперника.

За кілька годин до матчу букмекерські контори отримали великі ставки на перемогу Монтейру, у зв'язку з чим деякі оператори навіть припинили прийом грошей.

Першою припинила прийом ставок контора Pinnacle, у якій коефіцієнт на перемогу українця був 1.36, але протягом 20 хвилин виріс до з 1.63. За годину до початку зустрічі в іншій конторі, Bet365, коефіцієнт на виграш Долгополова був уже 2.37. На біржі ставок Betfair за 15 хвилин до старту матчу за перемогу українського гравця давали вже коефіцієнт 3.15.

У зв'язку із цим TIU почало перевірку підозр у договірному характері матчу.

Найвищою позицією українця у світовому рейтингу було 13 місце (2012 рік). Реалізувати повною мірою свій потенціал Долгополову заважають часті травми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram