ГоловнаПолітика

Ув'язнений у Росії українець Клих перебуває в лікарні в Магнітогорську, - адвокат

Виговський перебуває в колонії в Кіровській області.

Ув'язнений у Росії українець Клих перебуває в лікарні в Магнітогорську, - адвокат
Станислав Клых
Фото: 112.ua

Адвокат Ілля Новіков повідомив, що український політв'язень Станіслав Клих перебуває в лікарні в Магнітогорську.

"За останньою інформацією, Станіслав Клих перебуває в лікарні в Магнітогорську, а не в Челябінську, як повідомлялося минулого тижня. У зв'язку з чим його туди перевели і який у нього діагноз рідним офіційно не повідомляють", - написав він у фейсбуці.

Також адвокат повідомив, що засуджений за шпигунство в Росії українець Валентин Виговський перебуває в колонії в Кіровській області. За словами Новикова, Виговський перший зі списку українських політв'язнів у РФ, щодо яких Україна виконала всі необхідні процедури для передачі його Росією в рамках виконання вироку.

"Суд у Києві був в лютому, всі документи тоді ж пішли в Москву", - зазначив адвокат.

Новіков вважає, що в російському Мін'юсті ці матеріали просто поклали під сукно, навіть не проводили з них слухання.

"Неформально мені сказали, що є установка не віддавати українців, оскільки Україна не віддає російських (це неправда, насправді віддає). Таким чином, варіант "тихого повернення" без помилування особисто Путіним і обміну, на який були деякі надії, на сьогодні не працює", - додав він.

За даними адвоката, один з незаконно засуджених в РФ у так званій справі "кримських терористів" Олексій Чирній вже місяць перебуває в колонії з постійним тюремним режимом (ЄПКТ - "єдине приміщення камерного типу"). Його перевели туди в липні з загального режиму за вигадані порушення.

"У Олексія вже мав закінчитися карантин і його повинні були прикріпити до постійного загону, іншої інформації про нього поки що немає", - повідомив Новіков.

Раніше повідомлялося, що "кримського диверсанта" Захтея позбавили російського громадянства. Проти нього завели ще одну кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram