ГоловнаПолітика

Суд відпустив Шуфрича-молодшого на поруки батька

Підозрюваного зобов'язали здати закордонний паспорт і з'являтися за викликом до слідчих.

Суд відпустив Шуфрича-молодшого на поруки батька
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський районний суд Києва відпустив Нестора Шуфрича-молодшого, сина депутата від Опозиційного блоку, на поруки батька у справі про ДТП.

Про це повідомляє "Громадське".

Прокуратура інкримінує Шуфричу-молодшому порушення правил дорожнього руху, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження. За цією статтею йому загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Прокурори підозрюють, що підозрюваний може втекти від органів слідства і тиснути на свідків. Вони хотіли зобов'язати Шуфрича прибувати за викликом до слідчого і заборонити залишати місце проживання цілодобово.

Захист підозрюваного просив не застосовувати запобіжний захід. Крім того, захисники заявили, що народний депутат Нестор Шуфрич хоче взяти свого сина на поруки.

"Наш підзахисний живе в Козині, а його дружина перебуває в Києві вагітна. Він добровільно виконує зобов'язання. Крім того, в залі був народний депутат. У народного депутата Нестора Шуфрича є бажання взяти підозрюваного на поруки. Прошу застосувати запобіжний захід у вигляді поруки", - заявив адвокат Лановий.

Нагадаємо, 26 серпня ввечері 23-річний Нестор Шуфрич в автомобілі Bentley збив 31-річного чоловіка на пішохідному переході. Нардеп Шуфрич висловив готовність виплатити компенсацію потерпілому і пообіцяв, що його син буде максимально сприяти слідству і не виїде за кордон.

29 серпня прокуратура Києва повідомила Шуфричу про підозру в порушенні правил дорожнього руху, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram