ГоловнаПолітика

У машину миколаївського депутата заклали вибуховий пристрій

Опоблоківець почув клацання, але вибуху не сталося.

У паливний бак автомобіля депутата Миколаївської міської ради від Опоблоку Дмитра Жвавого заклали саморобний вибуховий пристрій.

"Сьогодні вранці я, як зазвичай, віз дитину та дружину на роботу і в дитячий садок, але якісь виродки хотіли підірвати мою сім'ю! Спрацював дистанційний пристрій вибухівки. Слава богу, ми живі", - написав Жвавий у фейсбуці і виклав фото бомби.

Як повідомив Жвавий місцевому виданню "НикВести", спрацював детонатор у заливній горловині паливного бака, проте вибуху не сталося. Жвавий почув тільки клацання і разом із сім'єю вийшов з машини. Виявивши саморобний вибуховий пристрій, він викликав на місце патрульну поліцію.

Видання "Преступности.Нет" повідомляє, що вибухівку депутат виявив, коли його автомобіль під'їхав до входу в дитячий садок. Поруч розташований ринок, на якому тієї миті було досить людно.

За словами незалежного експерта-вибухотехніка, до якого звернулося видання, закладена вибухівка - це електродетонатор, який підключений до телефону і опущений в бак з бензином.

"Причин, через які не стався вибух, може бути багато. Це і неякісний детонатор, і крива горловина бака, через яку детонатор не опустився в бак, а десь застряг, і міг просто сісти телефон", - наводяться слова експерта .

Дмитро Жвавий належить до фракції "Опозиційний блок" у Миколаївській міській раді, а також є позаштатним радником мера Миколаєва Олександра Сенкевича. Жвавий є керуючим фізкультурно-оздоровчим комплексом "Інгул", тренером з фітнесу, президентом Миколаївської обласної організації з пауерліфтингу.

Нагадаємо, учора в Миколаєві затримали місцевого кримінального авторитета Михайла Тітова, відомий під прізвиськом "Мультик". За даними слідства, ОЗУ "Мультика" контролювала фракцію Опоблоку в міськраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram