ГоловнаПолітика

США виключили угоду з Росією стосовно Донбасу за спиною України і ЄС

При цьому Штати не мають наміру ставати частиною "нормандського формату".

США виключили угоду з Росією стосовно Донбасу за спиною України і ЄС
Фото: EPA/UPG

Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер заперечує можливість того, що Вашингтон домовиться про Донбас із Москвою за спиною у європейців і українців.

"Це абсолютно виключено. Ми не будемо укладати окремі домовленості через голову українців і за спиною європейців. Перед зустріччю зі своїм російським колегою [спецуповноваженим Росії з питань України, помічником президента РФ Владиславом Сурковим] я дійсно тісно контактував і з французами, і з німцями. США чітко заявили, що повністю підтримують "нормандський формат", і ми не маємо наміру ставати його частиною чи намагатися переступити через нього. Щодо українців, я мав три візити до Києва за останні шість тижнів. Ми дуже тісно спілкуємося з приводу змісту будь-якої дискусії, і ми абсолютно точно не збираємося переступати через їхню голову", - сказав він в інтерв'ю DW.

Нагадаємо, після обрання президентом США Дональдом Трампом у ЗМІ обговорювалася так звана велика угода між Штатами і Росією, частиною якої мав стати Донбас. Президент Петро Порошенко тоді заявляв, що українці відкинуть угоду між Росією і Заходом, якщо вона буде укладена без участі України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram