ГоловнаПолітика

Зниклий у Білорусі син українського військового перебуває в ФСБ у Краснодарі, - ЗМІ

ФСБ "бере всіх, до кого може дотягнутися, щоб зібрати хорошу цифру для обміну".

Зниклий у Білорусі син українського військового перебуває в ФСБ у Краснодарі, - ЗМІ
Иван Гриб

19-річний син українського військового Ігоря Гриба, який поїхав на зустріч з дівчиною в Гомель і не повернувся, може перебувати в Управлінні ФСБ у Краснодарському краї. Про це повідомляє білоруська служба "Єврорадіо".

За неофіційною інформацією, Павло Гриб перебуває в Краснодарі, в місцевому ФСБ, але офіційно виданню цього не підтвердили. Прес-офіцер УФСБ РФ у Краснодарському краї наполегливо порадив журналістам дзвонити по коментарі до Москви.

Російський адвокат Марк Фейгін також висловив думку, що Павло Гриб може з'явитися в будівлі Управління ФСБ у Краснодарському краї.

"Такі випадки вже були. Потім чоловік з'являвся в Росії і робилася заява з боку ФСБ, що людина сама перетнула кордон. Сама, добровільно приїхала на територію Росії і сама здалася російській владі, оскільки дізналася, що перебуває в розшуку", - сказав він.

Щодо причин, чому ФСБ вибрала Павла Гриба, то російський адвокат не виключає, що, можливо, справа в російському солдаті Агеєві, якого взяли в полон на Донбасі і засудили в Україні.

Фейгін не виключає, що ФСБ зараз "бере всіх, до кого може дотягнутися, щоб зібрати хорошу цифру для обміну".

Нагадаємо, син колишнього прикордонника, а нині військового капелана Ігоря Гриба Павло поїхав у Гомель 24 серпня, щоб зустрітися з дівчиною, з якою познайомився в інтернеті, і зник.

Його батько поїхав на пошуки сина і дізнався, що ФСБ Росії звинувачує його у скоєнні терористичного акту. Тим часом білоруські прикордонники заявили, що не мають інформації про місцезнаходження хлопця. Консул України в Мінську повідомив, що Павла Гриба немає серед затриманих у СІЗО Білорусі.

Журналісти ТСН зв'язалися з дівчиною, з якою мав зустрітися Павло Гриб у Гомелі. Нею виявилася 17-річна жителька міста Сочі. У телефонній розмові вона зізналася, що дійсно запросила хлопця до Білорусі, а змусила її це зробити ФСБ Росії. Дівчина також перебуває під слідством за тією самою статтею, що й Павло Гриб - терористична діяльність.

Павло Гриб не служив в АТО і має інвалідність. Його батько вважає, що сина викрали через його патріотичні погляди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram