ГоловнаПолітика

Порошенко привітав заяву Меркель і Макрона про припинення вогню на Донбасі

Президент доручив керівництву ЗСУ і далі дотримуватися оголошеного режиму тиші.

Порошенко привітав заяву Меркель і Макрона про припинення вогню на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко привітав заяву канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона з вимогою від президента України Петра Порошенка та президента РФ Володимира Путіна виконати взяті на себе зобов'язання щодо припинення вогню на сході України.

"Вітаю заяву лідерів Німеччини і Франції з наполегливим закликом, перш за все, до Президента Росії, як країни-агресора і сторони конфлікту, забезпечити дотримання режиму припинення вогню в зв'язку з початком навчального року", - написав голова української держави в фейсбуці.

Президент заявив, що зі свого боку доручив керівництву Збройних сил України продовжувати дотримуватися оголошеного режиму тиші. За його словами, ця тема, серед іншого, обговорювалася під час сьогоднішньої наради з військовим керівництвом в Краматорську.

"Режим припинення вогню з нагоди початку навчального року має набути всеосяжного характеру, створивши сприятливі умови для просування мирного процесу з метою відновлення суверенітету і територіальної цілісності України", - додав президент України.

Нагадаємо, 22 серпня лідери "нормандської четвірки" - президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Росії Володимир Путін і президент України Петро Порошенко - підтримали рішення про "шкільне" перемир'я на Донбасі, починаючи з 25 серпня. Наступного дня Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на сході України домовилася про припинення вогню на Донбасі. Перемир'я приурочено до початку нового навчального року.

25 серпня, в перший день нового перемир'я, були поранені троє військових. 26 і 27 серпня сили АТО втрат не зазнали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram