ГоловнаПолітика

Учасниками стрілянини в Івано-Франківську виявилися власник ринку і син генерала МВС

Розбірка в стилі 90-х закінчилася пораненням у груди однієї людини. 

Учасниками стрілянини в Івано-Франківську виявилися власник ринку і син генерала МВС
Фото: http://kurs.if.ua

Серед учасників стрілянини в івано-франківському ресторані Pasage Gartenberg виявилися власник центрального продуктового ринку міста Ігор Халаменда та Анатолій Француз - син колишнього начальника прикарпатської міліції, пише місцеве видання  "Курс".

Учора конфлікт між відвідувачами Pasage Gartenberg переріс у стрілянину, після чого його учасники втекли на машинах.

Поліція затримала три автомобілі з учасниками інциденту, у двох з яких знайшли зброю. Один з них, Volkswagen Golf, патрульні наздогнали по дорозі до обласної клінічної лікарні. В автомобілі поліцейські знайшли зброю і затримали двох чоловік. Третього чоловіка, який їхав у авто, доправили з пораненням до лікарні. За попереднім діагнозом, у нього пробито легеню.

Ще одну машину, Nissan X-Trail, водій якої причетний до стрілянини, поліція затримала на вулиці Січових Стрільців.

Цей автомобіль належить Анатолію Французу-молодшому - синові генерал-майора міліції Анатолія Француза, який у 1994-2000 роках очолював прикарпатську міліцію. Після того Француз-старший очолював УМВС у Рівненській області, а з 2002 по 2005 роки був головою Волинської обласної державної адміністрації. Анатолій Француз-молодший до недавнього часу працював помічником судді в Івано-Франківському окружному адміністративному суді.

За кермом зупиненого Nissan X-Trail був не Француз-молодший, проте до кінця дня слідчі його допитали. Наразі невідомо, в якому статусі він був допитаний, як свідок чи як підозрюваний.

Свідки стрілянини повідомили виданню, що Француз-молодший був у Pasage Gartenberg, коли там підстрелили чоловіка. Також з ним за столом сидів Ігор Халаменда, відомий з 90-х під прізвиськом "Бура", власник центрального продуктового ринку в Івано-Франківську.

На зустріч Халаменда приїхав на своєму броньованому Mersedes-Benz G55AMG.

Халаменда вже не вперше засвітився в стрілянині. У квітні 2007 року в центрі Івано-Франківська Халаменду, який на той час був депутатом Івано-Франківської міської ради від Партії регіонів, обстріляли в цьому самому броньованому "Мерседесі". Тоді він дістав важкі поранення в груди і шию. Врятували його ізраїльські лікарі з досвідом військової хірургії.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram