ГоловнаПолітика

ZIK звільнив журналіста за агресію проти прихильника Порошенка на Майдані

Чоловік вийшов з плакатом "Порошенко - наш гетьман. Більш гідного немає". 

ZIK звільнив журналіста за агресію проти прихильника Порошенка на Майдані

Телеканал ZIK звільнив журналіста Костянтина Лохвицького, який 24 серпня після військового параду  виявив агресію проти людини з плакатом на підтримку президента Петра Порошенка. На думку телеканалу, він порушив стандарти журналістики, вступивши в перепалку з чоловіком, який відзначав День незалежності на київському Майдані.

55-річний мешканець окупованого бойовиками міста Чистякове, колишній Торез, на ім'я Петро Олексійович (з його слів) вийшов з плакатом "Порошенко - наш гетьман. Більш гідного немає", який практично відразу ж йому порвали.

Журналіст ZIK вирішив розпитати про мотиви прихильника Порошенка, але робив це у відверто агресивній манері. "Ви маєте право [вийти з плакатом], але не маєте поваги до цих хлопців [учасників Ходи нескорених]. У вас немає честі, немає гідності", - заявив Лохвицький, тримаючи в руках мікрофон свого каналу.

26 серпня прес-служба телеканалу ZIK випустила прес-реліз із вибаченнями за дії свого журналіста й повідомила про його звільнення. "Костянтин мав право продемонструвати своє ставлення, але як громадянин, а не як журналіст при виконанні своїх професійних обов'язків. Тому від імені телеканалу ZIK перепрошую за таку поведінку журналіста", - заявив гендиректор медіахолдингу ZIK Ігор Туркевич.

Телеканал наголошує, однак, що Лохвицький - ветеран АТО, був поранений під Іловайськом. 

Стаття 34 Конституції України гарантує кожному право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram